Tuesday, January 24, 2012

Selamat Menyambut Tahun Baru Cina 2012


1 Malaysia,Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan

MINGGU SILATURRAHIM pelajar tingkatan satu. (MSR)


Pelbagai aktiviti dan taklimat telah diaturkan oleh unit bimbingan dan kaunseling sekolah bagi memenuhi tempoh masa 2 minggu yang ditetapkan. Taklimat-taklimat yang telah dijalankan bertujuan untuk memperkenalkan identiti MOZAC yang sebenar, serta memaklumkan perkara-perkara yang perlu diketahui oleh semua warga MOZAC kepada ahli keluarga baru ini.

Terdapat juga sesi bersama warden serta ahli jawatankuasa (HiCOM) bagi setiap badan di sekolah secara bergilir pada setiap malam. KR dan TKR telah turut serta dalam sesi perkenalan bersama warden, pengawas sekolah, serta majlis rumah.

Tidak lupa juga, HiCOM Majlis Rumah telah menggalas tanggungjawab dengan jayanya bagi menjalankan sesi senaman pagi pada pagi Sabtu dan Ahad sewaktu MSR. Senaman poco-poco, 'chicken dance', serta Xi Shua Shua yang menjadi kegemaran pelajar MOZAC telah diperkenalkan kepada 'freshie'.

SELAMAT KEMBALI ke ASRAMA!


Pada 3 Januari 2012 sesi pendaftaran para pelajar Mozac telah dilakukan.Proses pendaftaran telah bermula sejak pukul 10 pagi lagi.Pada hari yang sama ayahanda pengetua telah turut serta memantau sesi pendaftaran itu.Beliau memantau keadaan aspura serta keterujaan pelajar kembali ke asrama .Pada hari itu kira-kira 72 ahli laksamana putera dan 52 ahli puteri telah mendaftar di meja pendaftaran sehingga jam 6.oo petang. Semua ahli laksamana diharapkan dapat menyemai semangat baru 2012 dalam misi meningkatkan lagi kemenjadian dan prestasi rumah laksamana yang tercinta.barisan KR dan TKR semua rumah

GO LAKSAMANA!

SELAMAT DATANG adik-adik baru LAKSAMANA!Pada 4 Januari 2012 rumah laksamana telah menerima ahli putera dan puteri tingkatan satu. Sesi pendaftaran mereka telah bermula pada jam 9 pagi di Dewan Sultan Muzaffar Syah. Mereka telah disambut oleh pemimpin badan-badan pelajar pada sesi pendaftaran. Pada hari yang sama juga Dato' Mohd Ali bin Rustam telah melakukan kunjungan ke sekolah ini. Beliau telah memberi ucapan kepada ibu bapa pelajar tingkatan satu yang mendaftar pada hari tersebut. Selepas mendengar ucapan dari Dato' Ali dan barisan pentadbir, pelajar tingkatan satu telah bergerak ke dewan makan untuk pendaftaran asrama. Laksamana telah menerima 20 ahli putera baru dan 17 ahli puteri. Diharapkan agar putera puteri yang baru ini akan bersemangat membantu meningkatkan lagi pencapaian laksamana pada tahun ini.

Saturday, January 14, 2012

Perjumpaan Keluarga SBP

Atas dasar transfromasi yang dibawa oleh ayahanda Mozac Tn Hj Hasan Bin Topit, program mentor-mentee telahpun dimansuhkan dan digantikan dengan nama yang lebih mesra lagi iaitu keluarga SBP.Pada 11 Januari 2012,perjumpaan keluarga SBP kali pertama 2012 diadakan di Dewan Sultan Muzaffar jam 9.00 malam sehingga 10.30 malam.Sesi suaikenal antara sesama keluarga telah dikendalikan oleh abang long dan kak long mereka sendiri iaitu pelajar tingkatan 5 setiap keluarga.Maklum balas para pelajar dan ibubapa mengenai program ini amat baik dan menggalakkkan.Diharapkan agar semua pelajar akan memberikan kerjasama atas transformasi Sistem Rumah ini.

Perjumpaan Rumah Kali Pertama 2012


Pada 10 Januari 2012 bersamaan hari Selasa, pihak sekolah telah memberi ruang untuk Majlis Rumah telah mengadakan perjumpaan rasmi Sistem Rumah. Bermula jam 3.30 petang hingga 4.30 petang,pelbagai agenda telah dibentangkan. Bertempat di Dewan Terbuka Mozac, Rumah Laksamana yang diketuai oleh Pn Wan Hailah Wan Yahya telah menyampaikan beberapa isi-isi penting dan sasaran rumah untuk tahun ini. Disusuli dengan Ketua Rumah dan Timbalan ketua Rumah yang membentangkan ahli jawatankuasa tertinggi rumah. AJK tingkatan serta biro-biro rumah memperkenalkan diri masing-masing. Kemudian guru-guru rumah yang hadir memberikan kata-kata semangat serta tips untuk membantu ahli rumah.Semoga perjumpaan kali ini membawa manfaat kepada semua ahli rumah laksamana.
Beyond Expectation,Towards Perfection...

Sunday, January 1, 2012

Selamat Tahun BaruSelamat menyambut tahun baru 2012 kepada semua warga Laksamana dan diharapkan tahun 2011 banyak mengajar kita untuk menjadi lebih matang.Bertemakan 'Age of Renaissance' , semoga semangat baru membara dalam mengekalkan prestasi sebagai Johan Kokurikulum 2011 sekaligus mengengam kembali takhta Juara dalam apa-apa bidang yang pernah kita rasai beberapa tahun sebelum ini.